Personalisatie: de toekomst van gastvrijheid is hier

14-02-2022 | Door Personalisatie: de toekomst van gastvrijheid is hier

Personalisatie: de toekomst van gastvrijheid is hier

In de post van gisteren lieten we je kennis maken met een nieuwe markttrend: personalisatie. Volgens Ecole hôtelierère de Lausanne (EHL) zal deze term de toekomst van gastvrijheid vormen in het blijven verwonderen van gasten.

Immers, het vragen van aanvullende informatie over jouw gast stelt je in staat een op maat gemaakte en blijvende ervaring voor hen te creëren.

Dit verbetert de retentiegraad, optimaliseert de kosten en werkt omzetverhogend.

Linnenatwork heeft op basis van dit EHL-artikel een aantal concrete voorbeelden uitgewerkt die jij al vandaag zou kunnen toepassen binnen jouw hotel, B&B, restaurant of andere hospitality-organisatie.

Dit is hoe je personalisatie toepast binnen jouw organisatie:

👉 Online opties

Verhoog je omzet door online opties aan te bieden voordat de gast aankomt. Denk hierbij aan de drankjes in de minibar die hij of zij het liefst drinkt. Dit kan ook terugkomen in de vorm ontbijtvoorkeuren: wilt jouw gast koffie of thee drinken in de ochtend? Eet hij of zij liever croissants of Griekse yoghurt? Vraag het ze en zie de resultaten!

Laat personalisatie tot in de haarvaten terugkomen, letterlijk: welke shampoo en douchegel wilt jouw gast hebben, hoe groot mag de badjas zijn, welke geur mag in de kamer rondhangen, en veel meer. Veel hotels vragen deze informatie niet, terwijl het enorme impact heeft op het comfort van gasten. Hieruit volgen de goede reviews, hoge bezettingsgraad en sterkere omzet. Stijg uit boven de rest.

👉 Type slaper

Is jouw gast een rug- of zijslaper? Of heeft hij of zij liever een harder of zachter matras? Vraag dit vooraf en speel daarop in met passende kussens en matrassen. De gast zal zich speciaal voelen, een comfortabelere nacht ervaren en je bij anderen aanbevelen, omdat je laat zien dat je om hem geeft. Ontvang boekingen vanwege het comfort dat je als hotel of B&B aan je gasten biedt.

👉 Duurzaamheid

Lekker warm of liever fris? Pas de temperatuur van de kamer aan op de voorkeur van de gast om op een duurzame en efficiënte manier met energie om te gaan. De meeste gasten hebben een voorkeur voor een wat frissere kamer, zodat ze extra van de warme dekbedden en het krakende linnen kunnen genieten. Met de stijging van de energieprijzen bespaart het tevens middelen om de verwarming een tandje lager te zetten. Win, win.

👉 Word de ster van de regio

Met de verstrekte informatie van de gast kun je lokale aanbevelingen doen. Raad een koffiebar om de hoek aan voor zakenreizigers en een prachtig restaurant in de straat voor stellen.

Als B&B uit Brussel toeristen te gast? Leg een folder klaar met ’24 uur in Brussel’ met tips van het beste uit de stad.

Bouw partnerships met collega-ondernemers door middel van referenties als ‘Ontdek de hidden gems van [Stad]…’ met de fijnste lokale plekken voor je gasten om te ontdekken. Word de ster van de regio met jouw referenties.

👉 Ga voor ⭐⭐⭐⭐⭐-sterren reviews

Verwen je gasten met een gepersonaliseerd bed-, bad, en/of tafellinnen met het logo van jouw accommodatie of eigen tekst erop.

Keywords: toekomst gastvrijheid, future of hospitality, hospitality, gastvrijheid.

Personalisatie: de toekomst van gastvrijheid is hier

E-book: Tien tips voor hogere reviews van je hotelkamer

16 oktober 2020

14-02-2022 | Door Personalisatie: de toekomst van gastvrijheid is hier

De geur van stokbrood op Place de Vosges, muziek van Miles Davis, vegan smoothie bowls en een onvergetelijke wow-factor. Bij het runnen van een bed an